Circle, Time 

오시아노 리조트호텔

전체성 속에서 누리는 개별적 휴양

우리가 제안하는 휴양시설은 번잡한 일상에서 벗어나 자연 속에서 보내는 휴식의 시간을 통해 삶의 에너지를 회복할 수 있는 새로운 장소성을 제시한다,

​원형의 객실동은 해남의 아름다운 자연경관을 그대로 담고 있는 경사지형 위에 가볍게 얹혀진다. 원이 가지는 기하학적 단순함은 자연과의 효과적인 공존의 풍경을 만들어내고 360도로 펼쳐지는 연속적인 풍경의 경험과 모두 다른 조망을 갖는 다양한 유형의 객실은 특별한 휴식의 시간을 제공한다.

 

Individual vaction in the Totality

We suggest a recreational facility,a new place that you can move out from the normal life and have a time to recharge by having a time in the nature, 

The guested rooms within the circular ring-form it put on the natural topography which is astonishingly beautiful. The Geometrical simplicity that the circular shape have, makes the effective coexistence with the original nature and make them as a landscape in the inside. The 360 degree succesive sequence will make individual guest-room to have different type of view and the various type of guest-room will make special expereicence. 

설계팀

​공동설계

위치

용도

대지면적

건축면적

연면적

규모

구조

​주요마감.

김준현 양승준 박진혁

​건축사사무소 신

전라남도 해남군 오시아노 관광단지 관광호텔 1부지

관광숙박시설

45,949㎡

4,801㎡

11,347㎡

지상2층, 지하1층

트러스구조 + 철골철근콘크리트구조(SRC)

​컬러PC콘크리트, 편마암판석, 로이유리

Platform

판(platform)의 형태로 지형에 끼워진 다양한 프로그램과 부대시설은 객실동과 입체적으로 연결되어 효율적 동선과 산책적 동선의 선택적 이용을 통해 내부공간과 프로그램들이 시각적, 공간적으로 확장될 수 있도록 계획하였다. 기존 자연에 최소한의 개입이 이뤄진 원 내부의 풍경(inner scape)과 원형의 자연이 보존된 원 외부의 풍경(outer scape)는 지형을 따라 자연스럽게 연결되어 연속적 흐름을 형성하고 펼쳐진 시공간 속에서 이용객들은 각자의 시간을 보내면서도 하나의 전체 공간 안에서 느슨한 소속감을 느끼는 새로운 경험을 갖게 된다.

새로운 숙박과 휴식에 대한 다층위적 해석과 그에 따른 섬세한 공간적 장치를 통해 오시아노 리조트호텔이 해남 지역의 새로운 명소로 자리매김하고 활발한 사용과 교류가 일어나는 장소가 되길 기대한다.

Platform

The form of the building represents a platform which is adapted to the geographical features and it allows the various programs and additional facility to be connected tridimensionally. and make the effective circulation which seems like going out for a walk. Plus, it is planned to allow the space to extend visually and physically by the selective use of the space. The minimum intervene to the environment is formed by the cicular shape,preserving the inner-scape(located inside of the circle) and connect the outerscape (outside of the circle) . It is connected naturally by follwing the original nature landscape and make the succesive flow. The people inside experience something new, spending their time individaully but they also can feel the sense of belonging thorugh the overall space. 

We hope the new type of staying, understanding the concept of having rest in different point of view and the follwing architectural will make the visitors to communicate actively and make the Osiano-resort hotel to be a preferred space in the Haenam

©SEORO ARCHITECTS 2016. All right reserved

4F Vision Tower, Seoraero 25, Seocho-gu, Seoul, 06576 Korea  |   seoro@seoro.kr

T.82-2-3477-1270

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Tumblr Social Icon